Van der Heem N.V. 

en aanverwante bedrijven - Den Haag, Utrecht en Sneek

 

Home

Historie

ERRES producten

Professionele apparatuur

Solex

ENAF, Indoheem, etc.

Diverse info

Foto's

Logo's

Links

Oproepen en berichten

Sitemap

Verantwoording

ERRES  KE

Radio ontvangtoestel

1927

 

 

De KE maakte deel uit van de eerste grote order van 309 toestellen, die de Handelmij. R.S. Stokvis & Zonen te Rotterdam, op 22 februari 1927 bij Van der Heem & Bloemsma plaatste.

Andere toestellen uit die bestelling: ERRES K , KC, KP, KR en KW

Het volgende artikel verscheen in Radio Expres No. 38, van 23 september 1927:

Erres-ontvangtoestel type KE.

De firma R.S. Stokvis Rotterdam, die ons dit toestel ter beproeving zond, heeft daarmee een aan moderne eischen voldoenden ontvanger, stijlvol van uiterlijk en radiotechnisch uitstekend uitgevoerd, onder veler bereik gebracht. Het is een vierlamps apparaat: 1 hoogfrequent, detector, 2 laagfrequent, voor antenne-ontvangst, geheel gebouwd van prima onderdeelen, dat bij gebruik der voorgeschreven lampen een weergave levert, die ook het artistieke oor bevredigt. Daarbij zijn de spoelen vast ingebouwd met twee gelijktijdig te bedienen schakelaartjes omschakelbaar van lange op korte golven. De afstemming geschiedt met twee knoppen: primair en secondair, terwijl een derde knop de terugkoppeling beheerscht. Het apparaat biedt gelegenheid voor doorvoering van alle aansluitsnoeren, terwijl het deksel, dat lampen, schakelaar, klemmen en de twee gloeistroomweerstanden aan het oog onttrekt, gesloten is. Alleen de drie bedieningsknoppen op de voorzijde en de gloeistroomuitschakelaar blijven onder het bereik en in het zicht. Zoo is het een sierlijk meubel voor elke kamer.

De groote geluidsterkte en de vrijwel gelijk oploopende primaire en secondaire afstemming maken de instelling buitengewoon gemakkelijk, zonder dat men met de terugkoppeling tot genereeren behoeft te komen. Het is met recht een toestel voor de huiskamer, dat gemakkelijk door alle huisgenooten kan worden gebruikt.

VDH