Van der Heem N.V. 

en aanverwante bedrijven - Den Haag, Utrecht en Sneek

 

Home

Historie

ERRES producten

Professionele apparatuur

Solex

ENAF, Indoheem, etc.

Diverse info

Foto's

Logo's

Links

Oproepen en berichten

Sitemap

Verantwoording

  ERRES  KY 603

      Radio ontvangtoestel       

1960

Radio ontvangtoestel voor wisselstroom. Werkt volgens het superheterodyne principe. 

De KY 603 was het laagst geprijsde huiskamertoestel met FM uit de serie 1960/1961. Dit toestel was het laatste type dat met een bakelieten kast werd geleverd, het front was van polystyrol.

Algemene Gegevens
Golfbereiken: FM: 86 - 101 MHz
Middengolf: 185 - 575 m
Lange golf: 1140 - 2000 m
Buizen: ECC85 FM
ECH81 mengbuis - oscillator (AM)
EBF89 detector - m.f. versterker
ECL82 l.f. versterker - eindbuis
Gelijkrichter:  Seleen brug
Kringen: Afgestemde h.f.: AM: 3, FM: 2
Afgestemde m.f.: AM: 4, FM: 6
Middenfrequentie: AM: 453 kHz
FM: 10,7 MHz
Gevoeligheid: MG: < 6 µV LG: < 10 µV
FM: < 5 µV
Uitgangsvermogen: 1,4 Watt bij 10% vervorming gemeten bij 400 Hz.
Netspanningen: 127 en 220 Volt
Afmetingen: Breedte: 350 mm
Hoogte:  225 mm
Diepte:   155 mm
Gewicht: 5,8 kg (bruto)
Prijs: f 198,-

In het personeelsblad 'het V.D.H.-tje' nr. 645, van 7 mei 1960 verscheen het volgende artikel:

DE  ERRES  KY 603

Het nieuwe ERRES toestel, dat u op de foto ziet, is de KY 603, het laagst geprijsde huiskamertoestel met FM uit onze serie 1960/61.

In technisch opzicht heeft het toestel alle kwaliteiten van een ontvanger in deze prijsklasse: een grote gevoeligheid, een uitstekende geluidskwaliteit, 3 golfbereiken, waaronder FM en een toonregeldrukknop. Bovendien heeft het een aansluiting voor grammofoon.

De grote gevoeligheid is te danken aan de goede ferrietantenne en de hoge kwaliteit van de met veel zorg geconstrueerde spoelen. Hierdoor kunnen de voornaamste zenders zonder buitenantenne goed worden ontvangen.

Speciaal bij kleine ontvangers is een goede geluidsweergave altijd een probleem. Bij de KY 603 is dit echter door een juiste keuze van de luidspreker, en een geraffineerde laag-frequent schakeling met veel succes opgelost en het resultaat is dan ook een verrassend rijke weergave van het toonspectrum. Voor de liefhebbers van een wat donkerder geluid is de toonknop aanwezig, waarmee de weergave van de hoge tonen kan worden verzacht.

Het toestel heeft 5 druktoetsen, namelijk de "uit"-schakelaar, de toontoets en 3 toetsen voor keuze uit LG, MG of FM. Voor omschakeling op grammofoon moeten twee toetsen tegelijk worden ingedrukt.

De druktoets-unit is van een gedegen, in de praktijk beproefde constructie, die een goede waarborg biedt tegen mechanische defecten.

De kast heeft de moderne strakke en lage "flat"-vorm die op het ogenblik bij het publiek zeer in trek is. In overeenstemming daarmee is het aantrekkelijke two-tone front. Het ivoorkleurige polystyrol front en de knoppen van dezelfde kleur harmoniëren prachtig met de fraaie groene tint van schaal en ERRES-embleem. De kast zelf is van een warm donkerbruin bakeliet, dat wondergoed past bij het lichte front. 

Zowel door zijn uiterlijk als door zijn prestaties is de KY 603 een echt huiskamertoestel, niet te verwarren met het zogenaamde "tweede toestel", al leent het zich door zijn handige afmetingen ook dáárvoor uitstekend.

De prijs van dit toestel, dat geschikt is voor 127 en 220 Volt, bedraagt f 198,-.

Service-doc. incl. schema is hier te downloaden, als PDF-file.

VDH