Van der Heem N.V. 

en aanverwante bedrijven - Den Haag, Utrecht en Sneek

 

Home

Historie

ERRES producten

Professionele apparatuur

Solex

ENAF, Indoheem, etc.

Diverse info

Foto's

Logo's

Links

Oproepen en berichten

Sitemap

Verantwoording

Van der Heem  versterker

LM 1251

 

1947

Naast radio's begon Van de Heem & Bloemsma omstreeks 1930 ook met de fabricage van apparatuur voor radio-centrales. Aanvankelijk eind twintiger jaren alleen universele versterkers, later ook  versterkers en ontvangers bedoeld voor inbouw in reksystemen. De LM 1251 is een van de weinige VDH versterkers die niet bedoeld was voor inbouw in een rek. 

De hieronder afgebeelde versterker werd als volgt beschreven in het V.D.H.-tje (personeelsblad) nr. 90 van 30 augustus 1947:

Een nieuw product 25 Watt versterker

In de afdeling Enkelfabricage van de fabriek Maanweg zijn deze week de eerste exemplaren gereed gekomen van een flinke serie 25 W versterkers van het type LM 1251.

Deze versterkers zijn van een geheel nieuw type en zien er in hun keurige zwarte metalen kast met ronde hoeken en vloeiende lijnen zeer aantrekkelijk uit. De LM 1251 is een gemakkelijke transportabele installatie met zeer veel toepassingsmogelijkheden.

De versterker is ingericht voor het gebruik met microfoon-, gramofoon-, radiotoestel en lijnverbinding. Deze aansluitmogelijkheden kunnen zowel afzonderlijk als in combinatie worden gebruikt. De 4 ingangskanalen zijn afzonderlijk regelbaar; elke combinatie van 2 of meer kanalen kan voorts worden geregeld door een gemeenschappelijke volumeregelaar en door een gemeenschappelijke regelaar voor lage en hoge tonen.

De uitgang van de versterker biedt ook vele mogelijkheden. De uitgangstransformator is voorzien van aansluitingen van 30-45 en 60 V, waardoor het mogelijk is in het aantal aangesloten luidsprekers en de schakeling daarvan variatie te brengen.

De eindtrap is voorzien van 2 pentoden in balansschakeling. Bovendien is tegenkoppeling toegepast, zodat de vervorming zeer gering is. Het optredende vermogen bedraagt max. 25 W bij een vervorming van nog geen 2%.

De versterker is uitgerust met de lampen CF50, 2x EF6, 1x EBC3, 2x 4689, 1x 4687 en 1x AX50.

Het energieverbruik bedraagt 110 W. De voedingstransformator is omschakelbaar voor 127 en 220 V. Het nettogewicht is 16 kg. De afmetingen 44 x 25 x 24 cm.

Met deze moderne versterker is weer een aantrekkelijk product toegevoegd aan de reeks VDH-fabrikaten welke wij veel succes wensen.

 

 

Met dank aan Chris voor het beschikbaar stellen van de foto's.

***

 

Meer info over oudere VDH versterkers op deze pagina.

Helaas beschikt de webmaster niet over servicedoc's of schema's van deze en andere Van der Heem versterkers. Beschikt u over schema's, folders of info van andere versterkers, laat het de webmaster even weten; webmaster@vanderheem.info

VDH