Van der Heem N.V. 

en aanverwante bedrijven - Den Haag, Utrecht en Sneek

 

Home

Historie

ERRES producten

Professionele apparatuur

Solex

ENAF, Indoheem, etc.

Diverse info

Foto's

Logo's

Links

Oproepen en berichten

Sitemap

Verantwoording

ERRES  RA 657

1965

Onderstaand artikel komt uit het personeelsblad 'het VDH-tje', Nr. 879 van 19 maart 1965;

Wegens succes geprolongeerd

Iets dat goed is blijft zijn waarde behouden. Hoe moet het dan wel met een radiotoestel gesteld zijn dat als zeer goed gekwalificeerd staat en nu weer iets verbeterd is? Daar komt dan toch voorzichtig gezegd de kwalificatie: uitstekend, wel voor in aanmerking.

Verleden jaar kwam Van der Heem met een nieuw model radiotoestel uit, de RA 647. Het was een wereldprimeur, omdat dit het eerste toestel in zijn soort was dat uitgerust was met een sateliet-stereoluidspreker. Mede door deze hebbelijkheid werd dit toestel een verkoopsucces.

Er waren ook andere voordelen aan dit toestel, zowel op het gebied van de techniek als van de vormgeving en kwaliteit. Door een geraffineerde toepassing van de chroom- en grijswerking heeft de nu uitgebrachte RA 657 nog meer, als dit tenminste mogelijk is, schoonheid gekregen wat het vooraanzicht betreft. Moderne kleur en lijn maken dit toestel zelfs voor de meest verwende koper tot een favoriet.

Hoewel groots van kwaliteiten zijn de afmetingen van het toestel dusdanig dat het gemakkelijk in elk interieur past. Het heeft het zogenaamde flatmodel: geringe diepte en een platte vorm; dit maakt het mogelijk het toestel in een meubelcombinatie, zoals bij voorbeeld een boekenkast, te plaatsen.

Bovendien heeft deze ERRES-radio door zijn satelliet luidspreker het voordeel, dat men het geluid kan aanpassen aan de akoestiek van het vertrek door de meest ideale opstelling. Naast de gemakkelijk hanteerbare druktoetsen zijn er nog velerlei snufjes die voor een veelzijdig en doelmatig gebruik zijn aangebracht.

Met name de aansluitingen voor de bandrecorder, de platenspeler en extra luidspreker volgens de internationale DIN-normen, dus niet meer de "ouderwetse" banaanstekers. Alles met stereo-mogelijkheden, wat inhoudt dat ook de mono-klanken van radio en plaat beter doorkomen.

Door de strakke lijn, de goede kwaliteiten en de in verhouding redelijke prijs lijkt ons dit toestel een apparaat dat tegemoet komt aan de wensen van die kopers, die iets meer verlangen dan een doorsnee radio, niet alleen wat mogelijkheden maar ook wat klasse en standing betreft.

                                                                                                                                                             j.s.

Prijs:  f  438,-

 

Voor technische specificaties, zie: RA 647

Een product van de Van der Heem radiofabriek in Sneek.

Met dank aan Jan Haagsma, www.haagsma.org voor het gebruik van bovenstaande afbeelding.

Service doc. is hier te downloaden, als PDF-file. 

VDH