Van der Heem N.V. 

en aanverwante bedrijven - Den Haag, Utrecht en Sneek

 

Home

Historie

ERRES producten

Professionele apparatuur

Solex

ENAF, Indoheem, etc.

Diverse info

Foto's

Logo's

Links

Oproepen en berichten

Sitemap

Verantwoording

ERRES  RP 865

Portable radio

1965

Onderstaand artikel verscheen in het personeelsblad 'het VDH-tje' nr. 891 van 18 juni 1965;

Wij zijn er weg van !

"Er is nieuws voor u .... de RP 865, de portable die alles heeft!"

Met deze enthousiaste kreet is dit nieuwste Van der Heem produkt bij de handelaren geintroduceerd. De mogelijkheden van de RP 865 zijn van dien aard dat men vergeet met een portable te maken te hebben en ontdekt met een "super de luxe" apparaat te doen te hebben. "Super" vanwege de veelzijdigheid, "luxe" vanwege de vormgeving. Met het op de markt brengen van deze portable voorziet Van der Heem in een steeds groter wordende behoefte; niet aan portables zonder meer, maar aan compacte, veelzijdige klasse-toestellen die je overal mee naar toe kunt nemen. "Veronica binnen, Veronica buiten, Veronica in de auto", dat kan allemaal met deze ERRES RP 865.

Buiten de aansluiting voor de auto-antenne is er gedacht aan de aansluiting voor een extra luidspreker, oortelefoon, pick-up/bandrecorder en het netvoedingsapparaat. Bovendien is deze portable voorzien van een speciale spaarschakelaar voor minimaal batterij-gebruik, 2 continu-regelaars voor timbre (gescheiden regeling van hoog en laag), speciale autotoets waarmee alle ingebouwde antennes kunnen worden uitgeschakeld, inschakelbare schaalverlichting enz. enz.

Het toestel heeft 4 golfbereiken: FM, MG, LG en 49 m-band (Europese kortegolf). Door de grote luidspreker, van maar liefst 13 cm diameter, wordt het geluid prima overgebracht. De sublieme geluidsweergave wordt extra bevorderd door de grote houten kast. Wanneer de RP 865 in de speciale slee met diefstalbeveiliging in uw auto is aangebracht, kunt u achter het stuur zittend gemakkelijk de primaire knoppen bedienen, want deze zijn zoveel mogelijk op de linkerhelft gegroepeerd. De voeding van de batterijen wordt overgenomen door de auto-accu en de schaalverlichting wordt automatisch ingeschakeld.

Gemak en prestaties zijn op ideale wijze in deze nieuwe "reisgenoot" verenigd. 

 

Prijs:  f 338,-

Netvoedingsapparaat  BE 901: f 39,50  -  Auto-cassette  PH 801: f 39,-

Technische specificaties volgen nog.

Een product van de Van der Heem radiofabriek in Sneek.

Service-doc. incl. schema is hier te downloaden als PDF-file.

VDH