Van der Heem N.V. 

en aanverwante bedrijven - Den Haag, Utrecht en Sneek

 

Home

Historie

ERRES producten

Professionele apparatuur

Solex

ENAF, Indoheem, etc.

Diverse info

Foto's

Logo's

Links

Oproepen en berichten

Sitemap

Verantwoording

Radiotoestellen

< KY529

 

Van der Heem heeft in de (bijna) 40 jaar van haar zelfstandige bestaan meer dan 400 verschillende radiotoestellen op de markt gebracht in samenwerking met de handelmaatschappij R.S. Stokvis & Zn. te Rotterdam. Aangezien er in 1927 een goede samenwerking ontstond tussen beide firma's en Stokvis reeds toestellen van andere fabrikanten onder hun eigen merknaam ERRES verkocht, is ook de overgrote meerderheid van de door Van der Heem geproduceerde radio's onder deze merknaam op de markt gebracht.

Het allereerste begin, in 1926, van toen nog de firma Van der Heem & Bloemsma, was de H&B III, spoedig gevolgd door H&B IV en H&B V. Voor meer info over dit aller eerste begin, zie Historie.

Ook heeft Van der Heem in de periode van 1938 t/m 1953 Aetherkruiser toestellen gefabriceerd voor de firma ANRU. Dit waren in wezen dezelfde toestellen die voor Stokvis werden vervaardigd maar met een ander uiterlijk. In totaal zijn er ca. 30 verschillende modellen radio's geleverd aan ANRU.  

Zie hier meer info over een aantal in de laatste jaren (1964-1966) geproduceerde toestellen:

 RA 644  RA 647  RA 657  RP 465  RP 865 

Voor een overzicht van oudere toestellen kunt u het beste naar de sitemap gaan.

****

Deze site wil ook als portal dienen naar andere sites, 

welke info geven over Van der Heem, in dit geval H&B, ERRES en Aetherkruiser radiotoestellen. Daarom treft u hieronder een aantal links aan;

De allereerste toestellen kunt u vinden op www.vanderheem.com, klik hier op "Producten" en daarna op "Erres radio gemaakt door van der Heem 1926-1930". Op deze site ook zeer veel historische info. Alsmede info over radio's na 1930, TV's, Elektrische huishoudelijke toestellen etc. 

Veel "Oude Erres Radio's" zijn te vinden op de site van de heren Gerrit en Rob Noordink. Toestellen van 1932 t/m 1962.

Radio's van 1946 t/m 1966 op Haagsma.org, klik op "Oude Radio's". Het is de site van Jan Haagsma een oud-werknemer van Van der Heem in Sneek. Ook veel info over de fabriek aldaar, o.a. via krantenknipsels en delen van "het V.D.H.-tje" - het personeelsblad, klik op "VanderHeem".

Veel interessante info over de boven afgebeelde KY 529 is te vinden op de site van John Hupse. Ook zeer de moeite waard is de KY 509.

****

VDH