Van der Heem N.V. 

en aanverwante bedrijven - Den Haag, Utrecht en Sneek

 

Home

Historie

ERRES producten

Solex

ENAF, Indoheem, etc.

Diverse info

Foto's

Logo's

Links

Oproepen en berichten

Sitemap

Verantwoording

 

 

Professionele

apparatuur

 

en componenten

 

 

Naast de bekende radio's, TV's en diverse huishoudelijke apparaten, die werden gefabriceerd voor de Fa. R.S. Stokvis & Zonen en onder de naam ERRES op de markt werden gebracht, fabriceerde Van der Heem ook communicatie apparatuur en andere professionele elektronica. 

   Zoals: 

  • Communicatie Apparatuur

Al in 1932 is door Van der Heem & Bloemsma een 'Automatisch Oproep systeem voor de Radio' ontworpen, voor gebruik bij de Rivierpolitie te Rotterdam. Op dat systeem is toen octrooi aangevraagd.

Een bekend apparaat is o.a. de rond 1955 door Van der Heem ontworpen RT-3030/ GRC-3030. Zie foto boven. Deze radioset is van 1958 tot 1970 bij de Koninklijke Landmacht in gebruik geweest. Meer info hier.

Begin zestiger jaren maakte Van der Heem ook de ARC-552 zend-ontvanger voor de Starfighter.

In de zestiger jaren werd Enkel Zijband (EZB) apparatuur een van de specialiteiten van Van der Heem.

Ook zeer bekend van Van der Heem zijn de Marifoons, zoals b.v. de HTC 2305.

In 1966 heeft Van der Heem ook portable marifoons of te wel Portofoons, gefabriceerd voor de gemeente Rotterdam, voor gebruik door het loodswezen op de Nieuwe Waterweg.

Deze meet- en testapparatuur was oorspronkelijk voornamelijk voor eigen gebruik op de diverse ontwikkel- en produktie-afdelingen. Van der Heem had hiervoor eigen kasten ontwikkeld die in een 19" rek of frame geplaatst konden worden. Ook hadden zij een uniek doorkoppelsysteem voor de 220 V netaansluiting. Zodat er maar n netsnoer van een rek af kwam. Enkele van deze apparaten, zoals b.v. de hoog- en laagspanningsvoedingen werden ook veel aan scholen en de Koninklijke Marine geleverd.

In 1958 kwam Van der Heem ook op de markt met een elektronische teller met transistoren (OC44). Deze was uitgevoerd in een meer tranportabele behuizing met handgreep bovenop. 

Ook latere voedingen en tellers waren niet meer in het bovengenoemde 19" systeem uitgevoerd. Meer info hierover binnenkort. 

Tevens maakte Van der Heem ook zeer professionele; 

Tevens heeft Van der Heem vr de tweede wereldoorlog, grotendeels nog onder de naam Van der Heem & Bloemsma, versterkers voor radio distributie gemaakt.

 

VDH